Stage afgerond - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Mark Wijnstra - WaarBenJij.nu Stage afgerond - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Mark Wijnstra - WaarBenJij.nu

Stage afgerond

Door: Mark

Blijf op de hoogte en volg Mark

16 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Hallo allemaal,

Ik heb vorige week donderdag mijn stage afgerond! En ook nog op de datum die ik gepland had, omdat ik niet ziek ben geweest lukte dat. Het is nu wel heel vreemd dat ik niet meer naar mijn werk moet, want ik was er al helemaal aan gewend geraakt. De laatste keer dat ik naar school ben geweest voelde al eeuwigheid geleden en ik had ook het gevoel dat ik al heel lag bij JB werkte, maar nu is dat dus afgelopen ik vind dat wel jammer. Mijn collega’s en mijn bedrijfsmentor waren allemaal heel aardig en ik zal ze zeker missen. De laatste werkdag ging eigenlijk wel zoals iedere andere: allemaal belangrijke zaken dus. Aan het einde van de dag heb ik samen met James nog een paar biertjes gedronken bij de pub, voor de laatste keer als stagiair. Toen gingen we naar de metro en James moest 1 station en ik meer, dus heb ik in de metro afscheid van hem gnomen.

Nu heb ik meer vrije tijd. Dat klinkt leuk, maar ik ben hier al maanden en heb alles zo een beetje al wel gedaan dus wil ik wel weer graag naar huis. Het is nu de laatste 1-2 weken wel heel mooi en warm weer. Eigenlijk té warm: namelijk wel 30 graden! Ik heb van Laura (mijn zusje) gehoord dat het in Nederland zo rond de 20-25 graden is en jullie denken wel zeker: 30 graden lekker, maar dat is het niet! Niet voor mij althans. Want met al die zon ga je zweten en dan plak je zo (in de middag al) en als je thuis komt is het ook hartstikke warm. Ik zit nu op mijn kamer en het moet hier nu ook wel 30 graden of meer zijn en daar wordt je niet vrolijk van. Dan is het ook nog eens een heel oud gebouw waar het warme water alleen werkt als de verwarming aan staat, dus die staat nu met 30 graden dus aan :S. En het blijft ook wel een tijdje dit weer dus ik kijk er al helemaal naar uit maar niet heus haha.

Alweer genoeg gezeurd over het weer, nu wat over het weekend. Zaterdag ben ik naar het Victoria & Albert (V&A) Museum geweest. Daar hebben ze allerlei belangrijke spullen die heel oud zijn. Het mooie aan het V&A is dat ze daar alles een beetje hebben ingedeeld per continent, dus je kan dan heel goed per continent zien hoe alles vroeger was en dat is best goed van ze. Alleen heb je hier en daar een kaart met Europa erop en dan zie je Nederland en dan denk je oh nee, ze hebben de polder er bijgetekend op een kaart van de middeleeuwen. Kleine details. Na een paar uur alles een beetje te hebben bekeken was ik klaar en heb ik wat te eten gekocht. Toen kreeg ik een sms van James of ik een biertje wilde drinken want hij was in Londen. Ik vond dat een uitstekend idee, dus ben ik naar Farringdon gegaan om hem te ontmoeten. Ik was wel blij om hem weer te zien, konden we weer praten over van alles en nog wat. We gingen eerst een biertje drinken bij een pub die ook TV heeft waar je sport kan kijken. Ik moest toen gelijk weer aan mijn oude Amerikaanse kamergenoten denken, want die waren altijd opzoek naar pubs waar je ook sport kon kijken. Alleen kon ik ze dit niet meer tegen ze zeggen. Toen zijn we naar een andere pub gegaan vlak bij het oude kantoor van het bedrijf. Daarna zijn we naar onze vaste pub gegaan waar we altijd naar toe gingen. Daar hebben we ook een biertje gedronken en ook nog een pizza gegeten (was lekker). Na een paar uur moest James weer weg en heb ik weer afscheid van hem genomen. Ik zal hem nog wel 1 keer spreken voordat ik weer terug naar NL ga, dat moet ook eigenlijk wel. Ik kom ook nog één keer langs het kantoor om mijn e-ticket en boarding pass te printen. Alleen is James er dan niet, want die heeft dan roller derby in San Francisco (best wel cool, ik wil zelf ook wel naar de States).

Zondag was het weer een hele hete dag en dat vond ik weer niet zo prettig. Ik heb vandaag niet zo veel gedaan, heb eerst wat gewandeld langs de Thames. Daarna had ik heb warm, dus ik ging rondjes rijden met de London Overground, want die treinen hebben airconditioning en dat ik heel erg lekker. Ik verder niet zo veel bijzondere dingen meer gedaan.

Gisteren, maandag, heb ik de changing of the guards gezien. Dat was eigenlijk al aan de gang, maar dat maakte niet ze veel uit voor mij. Toen ik er was waren ze net bezig met marcheren en muziek spelen. Ze gaan dan van Buckingham Palace naar the Guards Chapel. Toen was dat alweer afgelopen en ik ging met de metro naar een ander deel van Londen. Bij Green Park Station hebben ze een airconditioning apparaat bij een van de perrons. Die blaast koude lucht op een deel van het perron en dat gedeelte is nogal koud, terwijl het aan de andere kant van het perron nog erg warm is. Koeling in de Underground is nogal een probleem vanwege de kleine diameter van de tunnels. Je zou wel airconditioning in de treinen kunnen doen, maar dan kun je de hitte die daarbij wordt weggehaald niet kwijt vanwege de kleine tunnels. Dus hebben de deep-level treinen geen airco en worden daarom erg warm (je hoort nu ook constant mededelingen dat je altijd een fles water bij je moet hebben). Alleen de Metropolitan en Hammersmith & City lijnen hebben treinen met airconditioning, omdat die niet diep in de grond liggen. Ze konden de tunnels vanaf de straat uitgraven en daarom zijn ze veel wijder dan de andere. Je kan daarom dan ook airco hebben op die lijnen (alleen hebben de Circle en District lijnen nog ouder treinen zonder airco).

Vandaag op dinsdag ben ik naar het British Museum geweest, want dat vind ik een leuk museum. Het was vandaag best wel druk omdat je met dit weer ook veel toeristen hebt. Ik ben daar weer een paar uur geweest voordat ik ook alles weer had gezien. Ik ben daarna weer weg gegaan en heb ik een park even wat gegeten. Vandaag was het ook weer erg warm, dus probeerde ik om in de schaduw te blijven waar het nog uit te houden is. Ik heb ook nog Tower Bridge open zien gaan, voor de tweede keer. Ik ben nu weer thuis in mijn (te) warme kamer dit verslag aan het schrijven en het is nu ook al weer klaar.

Ik ga over 15 en-een-halve-dag alweer terug naar Nederland en ik zal vast nog wel voor die tijd een verslag schrijven, dus tot dan!

Mark